Футболен клуб "Янтра“ Ценово отбелязва 80 години от създаването си. Областният управител на Русе Драгомир Драганов ще се посети населеното място, където ще разговаря с президента и треньора на футболния клуб съответно Любен Атанасов и Стефан Трайков. По-късно през деня Драганов ще се срещне и с футболистите на ценовския тим.

Богатата празнична програма по случай 80-ия рожден ден на "Янтра“ ще включва мач от 10.00 часа на стадиона между местния отбор и "Филип Тотьо“ Две могили. Футболната среща е в рамките на първенството на "А“ областна група. Точно в 12.00 часа пък е предвидена среща на централния площад. Там ще бъде направена и обща снимка.

На събитието се очаква да присъстват още кметът на Ценово д-р Петър Петров и председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз в Русе Димитър Димитров.

"Има футболни спомени, които остават завинаги! Спомени за участвалите в различни гарнитури на футболния отбор и неговото развитие през годините до ден днешен. Всеки е горд, че е дал малко или много за развитието на масовия спорт в страната“, пишат от "Янтра“ – Ценово.