В конферентната зала на х-л "Дунав Плаза“ се проведе второто издание на форума "Бизнес развитие на нови пазари“. Той е организиран от Британско-българската бизнес асоциация (БББА), а събитието събра представители на търговски мисии от различни краища на света и бе подкрепено от Британското посолство в София, Българо-турската търговско-индустриална камара, Канадската търговска камара в България и търговското аташе на Канадското посолство в Букурещ. Форумът се проведе под егидата на кмета на община Русе Пенчо Милков и бе посветен на темата "Възможности за инвестиции, иновативни практики и съвети за растеж на чуждестранни пазари“.

Официален гост на събитието беше заместник-кметът Златомира Стефанова, която участва в откриването на форума. "Тази важна за бизнес общността ни среща не само предоставя платформа за споделяне на знания и опит, но и създава връзки, които подпомагат нашето общо развитие. Нека днес се възползваме максимално от възможността да обменяме идеи и да се вдъхновяваме един от друг“, приветства Стефанова организаторите от БББА в лицето на регионалния посланик на асоциацията в Русе Пламена Гагова и присъстващите представители на бизнеса.

След успеха на първото издание организаторите бяха подготвили още по-интересна програма, специално насочена към бизнес общността в Русе и региона – лидери, предприемачи и професионалисти, които търсят нови възможности и искат да разширят своите бизнес перспективи. Целта на форума беше да предостави платформа за обмен на инвестиции, иновации, практики и съвети, които ще помогнат на местния бизнес да се развива в нови и проспериращи пазари.

Присъстващите на събитието имаха възможност да се срещнат с водещи експерти от различни индустрии, да се вдъхновят от успешни истории, да срещнат бъдещи партньори, да създадат нови контакти и да получат ценни съвети и насоки за стратегическо развитие.