С постановената от Окръжен съд-Благоевград присъда румънски гражданин е признат за виновен в това, че на 26.09.2020 г. около 18.10 часа, на Автомагистрала "Струма“, в района на километър "156+600 м“, като правоспособен водач на МПС, управлявайки със скорост от 161,8 км/ч. лек автомобил, в посока от с.Кулата, община –град Петрич към град Сандански е нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в ЗДвП, а именно чл. 21, ал. 1 от ЗДвП – при избиране скоростта на движение, като водач на пътно превозно средство е нарушил забраната да не превишава максимално допустимата скорост от 140 км/ч при движение по автомагистрала за превозно средство от категория "В“ и по непредпазливост е причинил смъртта на двама румънски граждани - престъпление по чл.343,ал.3,б."б“,пр.1

Съдът постанови наказание "лишаване от свобода“ за срок от 3 години, чието изтърпяване- на основание чл.66,ал.1,НК отложи за срок от 5 години от влизане на присъдата в сила.

Румънският гражданин е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години, считано от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимият е осъден да заплати и сторените по досъдебното производство разноски в размер на 14 585,38 лв. по сметка на ОД на МВР- Благоевград.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана с въззивна жалба и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд- гр.София.