Пореден приемен ден проведе днес заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова в родния си град Видин. Пред журналисти тя съобщи, че, за съжаление, Видин не влиза в плановете на управляващите за създаване на индустриална зона, а обяснението на министър Лорер е, че държавата ще инвестира там, където има частен интерес, съобщиха от ПП ГЕРБ - Видин.

"Министър, вицепремиер и онези, които са около него, би трябвало да мислят като държавници, това не им е личния бизнес. Ако искат наистина да помогнат именно на такива региони като Видинският, то трябва да инвестират тук. Вместо това те ще помагат във вече развити райони. Няма как да има частен интерес в регион като Видин, до който няма път. И пак се връщаме на въпроса затова колко е важна инфраструктурата", заяви г-жа Кирова.

В продължение на поетите ангажименти, само след ден Росица Кирова е организирала среща между ректора на Русенския университет, директорката на Видинската болница и административния директор на филиала на университета. На срещата ще бъдат набелязани конкретни стъпки за разкриването на нови специалности за медицински персонал, рехабилитатори и физиотерапевти, с което ще се помогне за решаване на един от големите проблеми на Видин – персонал за областната болницата.

По време на приемния ден, граждани са поставяли въпроси за липсата на благоустройство в жилищни райони, занемарени културни и исторически обекти, асфалтиране и др., по които г-жа Кирова ще проведе разговори със съответната общинска управа, от чиято компетенция са поставените проблеми.