Нямаме уговорка с ГЕРБ за ротационно правителство, заяви пред камерата на "Фокус" в Пловдив Росен Костурков, народен представител от "Продължаваме Промяната". Днес очакваме номинираният за министър-председател Мария Габриел да върне мандата в президентството. Имаме решение на НС на ПП, че ние няма да подкрепим правителство с първия мандат.

Имаме и друго решение на Националния съвет, че ние даваме мандат на академик Денков да води преговори за изпълнението на втория мандат, с цел осъществяване на конституционна реформа и изпълнението на критериите за влизане на България в Еврозоната. Чакаме да ни бъде връчен втория мандат. Ние сме наясно ,че ГЕРБ няма да изпълни първия мандат", добави Костурков.

Ще се водят разговори с всички политически сили.  

"Ние сме предложили съставна новото правителство още преди седмици и когато мандатът дойде при нас. ще го обявим. В него са имената на силни политически фигури като академик Денков и Асен Василев. След пет поредни избори и провален първи мандат, предвид външнополитическата обстановка и силното влияние на руските групи в България, ние трябва да направим всичко възможно, дали с втория, или с третия мандат, но да има редовно правителство. 

Обединяващите тези са конституционно мнозинство, Шенген и еврозоната. Има и други проблеми като бюджет на държавата с 3% дефицит. Това са важни неща и не смятам, че ако след два месеца отидем на нови избори, ситуацията ще е по-различна от колкото досега. Каквото и да се случи, ситуацията в 50 НС ще е близка до тази на 49-тото", добави Костурков.

Гледайте повече във видеото!