Освободиха Живко Динчев от Съвета на директорите на ТЕЦ "Марица изток 2", съобщиха от пресцентъра на Българския енергиен холдинг. Това се случи след като на 28.06.2024 г., след решение на Министъра на енергетиката и с решение на Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД, за изпълнителни директори на холдинга са избрани Валентин Николов и Галина Тодорова. Галина Тодорова е юрист по образование. Тя е с над 15 години опит в енергийния отрасъл и е работила в енергийния отрасъл като директор на Правна дирекция в "Топлофикация София" ЕАД и "Булгартрансгаз" ЕАД.

Освободилите своите места от Съвета на директорите на БЕХ ЕАД Иван Андреев и Диян Димитров заемат позиции в Съвета на директорите съответно на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и "ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. От състава на Съвета на директорите на "ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД е освободен Живко Динчев.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нова конкурсна процедура.