Смяна в кабинета на областния управител на Велико Търново е извършил Министерски съвет. Иван Маринов е новият заместник на губернатора на старопрестолния регион Ивайло Здравков, предаде кореспондент на "Фокус". Той заема поста на мястото на Мастън Мастънов, който е част от Младежкото ДПС. Преди около седмица приближените до Дилян Пеевски в региона излязоха с официална позиция, че местната структура на ДСП застава зад ДСП - Ново начало. Тогава Мастънов не зае страна. 

Иван Маринов ще отговаря за ресорите: Етнически и демографски въпроси; Екология и опазване на околната среда; Образование; Електронно управление; Земеделие и гори; Младежки дейности и спорт; Транспорт;

Той е от Велико Търново. Завършил е “Право" във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий". Професионалната му кариера започва в Областна администрация - Велико Търново през 2015 година, като от тогава е преминал през всички нива - от специалист, през младши експерт, старши експерт, главен експерт и директор на Дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост". През годините е подпомагал областният управител при осъществяване на административен контрол за законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация. Дейностите му са били свързани още с издаване на Наказателни постановления, разглеждане на постъпили жалби, сигнали и предложения по смисъла на АПК, жалби и молби от общ характер, с цел повишаване удовлетвореността на гражданите и защита на законните им интереси. Участвал е в съвети и комисии, както и в организационно-техническата подготовка на изборите.