Родопският драматичен театър "Николай Хайтов“ представя втората премиера за сезона. Постановката "Капризите на любовта“ ще бъде представена за всички почитатели на театралното изкуство на  27 септември от 19:00 часа.

Няма поет, философ или най-обикновен човек, който да не въздъхне поне веднъж по думата любов. Хилядолетия хората се мъчат да разгадаят това неповторимо привличане, да си обяснят неговите тайнства и… капризи. Защото влюбеният човек е непредвидим в стремежа си към обекта на голямото чувство. За едни това най-красиво привличане ще се превърне в драма, други ще изпаднат в смешни ситуации, но всички ще са подвластни на неговите изненади. Геният на Чехов реди истинското дълбоко чувство със смешни ситуации, дълбоки преживявания и непримирими конфликти. Как този ум е прозрял вечността на ситуациите и образите, как е написал неща като от нашия днешен ден – това ще оставим на теоретиците.

А трупата на Драматичен театър "Николай Хайтов“ извайва на сцената влюбени и несъвместими характери, съдби разкъсвани между материалното и духовното, комични и заедно с това драматични ситуации. Чрез своите неподражаеми капризи любовта ще пречупи мъжкото упорство за властване, ще разобличи женското преструване, за да ги превърне в голяма и красива страст. Две комедии - "Предложение“ и "Мечка“, прекрачили столетията, сякаш написани днес, ще ни помогнат да се надсмеем над дребното, малкото и да се отдадем на духът на "Капризите на любовта“.

Режисьор: Андрей Калудов

С участието на : Ива Караманчева, Асен Левов, Джована Галиарди, Борис Хаджийски, Венцислав Стоянов

Билети на касата на театъра.