Благотворителен календар с пожарникари стана хит във Варна само за един ден. Уникалната идея е изцяло благотворителна и е част от каузата "Аз вярвам и помагам". На всяка страница на "Календар с кауза" има професионална направена снимка с пожарникари от цяла България и техни професионални и истински реквизити, огън, вода и други.

Календарът е в ограничен тираж. На пазара ще бъдат пуснати 500 бройки, а още сутринта пред варненската пожарна се изви опашка от желаещи да си закупят бройка. Цената е 20 лева за брой, като цялата сума ще отиде в подкрепа на каузи през 2023г, а именно:

- Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам" в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ - Варна - ИЗПЪЛНЕНА КАУЗА!

- Втората Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна";

- Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия  в МБАЛ "Св. Анна - Варна", където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

Всеки може да си вземе календари на място в Пожарната в град Варна на адрес бул. Сливница № 159 или да направи дарение по официалната банкова сметка на организация "Аз вярвам и помагам", от където ще му бъде изпратен по куриер:

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Моделите/пожарникари, които са в календар с кауза 2024:

Любомир Мидев - Януари

Стивън Петров - февруари

Божидар Първанов - Март

Антон Маврудиев - Април

Янко Аговски - Май

Георги Гергов - Юни

Йордан Салашки - Юли

Димитър Лилов - Август

Галин Георгиев - Септември

Венелин Тодоров - Октомври

Михаил Младенов - ноември

Димитър Лилов - Декември