Продължителният ремонт в ДГ "Осми март" с адрес район "Южен" на ул. "Даме Груев“ 1 предизвика отново недоволство у родители, които се обърнаха до "Фокус" с призив за съдействие. 

Този път ситуацията касае децата от от 4 "Б“ група на въпросното детско заведение. След като продължителността на ремонта продължава повече от обещаното, децата са преместени в ненормалните за детска градина условия, а именно в училище СУ "Братя Миладинови“ с адрес ул. "Даме Груев“ 60.

Здравето и възпитанието на децата им е неглижирано, оплакват се те. Децата се хранят с кетъринг, който редовно не пристига в уговореното време. Хранят се с пластмасови прибори и използват тоалетната на учебното заведение, където е крайно немарливо, твърдят още те. 

Децата нямат условия за нормален сън следобед - нямат легла, на които да спят, дори и да искат, а в сградата е доста шумно, тъй като по това време протичат и учебните часове на учениците.

Те са принудени да играят навън, където едновременно се провеждат и учебните часове по спорт на учениците, които са доста по-големи от тях. 

Това са част от коментарите на родителите по случващото се. Възмутени, те хвърлят вина върху Община Пловдив, район "Южен" и директора на градината за неглижирането на цялата ситуация. 

Очаквайте подробности по случая.