Родители на ученици от "ОУ "Княз Александър I" ще протестират пред сградата на Общинския съвет в Пловдив заради протакането на решаването на проблема със съвместното ползване на училищна сграда заедно с Хуманитарната гимназия. Демонстрацията е насрочена за четвъртък, когато ще се проведе редовно заседание на ОбС, предаде репортер на "Фокус".

В началото на май родителският актив от ОУ "Княз Александър I" е внесъл по електронен път искане за среща с кмета Здравко Димитров и заместниците му Пламен Райчев и Стефан Стоянов, за да обсъдят намеренията на общината за новата сграда на основното училище в двора на Хуманитарната гимназия.

Родителите припомнят, че още през 2020 година МОН осигури 8 милиона лева. 

"Искаме да знаем на какъв етап е целият този процес! Нуждата от разделянето на двете училища (ХГ "Св. Св. Свети Кирил и Методий" и ОУ "Княз Александър I") с 2000 деца и преминаването към едносменен режим на работа е крещяща и не е по-различна от ситуацията с МГ "Академик Кирил Попов" и ОУ "Драган Манчов".  

До момента нямаме покана за среща с тях, а само обяснения по телефона от съответните секретарки кой кога е в отпуска" - коментираха за медията ни Елена Филипова и Георги Присадов, членове на родителския актив на ОУ "Княз Александър I". 

През м. март от общината съобщиха, че след подписването на договора с избрания изпълнител на новата сграда, предвидена за ОУ "Княз Александър I", работата може да започне до месец. Към настоящия момент не е подписвано споразумение.