50-метров графити-стенопис с ликовете на Васил Левски и Христо Ботев рисуват край Лясковец. Точните размери ще са 50х3 метра, а художникът е един от най-популярните графити-артист в България – NASIMO. Проявата е част от младежкия фестивал "Goloka Fest", който започва след три дни и ще се случи на поляните край Петропавловския манастир, предаде кореспондент на "Фокус“.

През 2023-а организаторите на форума събират пари и за възстановяване скривалището на Апостола на свободата в манастира "Св. св. Петър и Павел“. И двете инициативи са на финалната права, а посетителите на културно-младежкия фестивал ще мога и да разгледат скривалището, и да се насладят на графита.

Четвъртото издание на "Goloka Fest" ще е в дните от 21 до 23 юли. В програмата са предвидени концерти на едни от най-интересните артисти от българската хип хоп сцена. Ще има още турнир по уличен баскетбол, уъркшоп с Цветомир Колев по Винг Чун Кунг фу и Джийт Кун До/Самоотбрана + лекции за "Боят като спорт, изкуство и ефективна самоотбрана“. Предвиден е базар с ръчно изработени сувенири и подаръци, както и много интересни кулинарни изкушения.

Повече за програмата ще намерите на сайта на проявата.