Един от най-гледаните документални филми на десетилетието "Ваклуш“ ще бъде със специална прожекция на 15 септември от 18:00 часа.

Срещу нулев билет от касата на Lucky Дом на киното всеки може да преживее необикновената история на Ваклуш Толев, събрана в 100 минути. Денят не е избран случайно за 131-вото излъчване, тъй като точно тогава e рожденият ден на режисьора Николай Василев, който преди година направи предпремиерата на същото място в Пловдив.

Веднага след това, на София филм фест, "Ваклуш“ се превърна в най-популярния филм от документалната програма на фестивала. След обиколка в цяла България и Европа, в края на април, режисьорът и посланията на духовния учител, посетиха Америка и Канада, където бяха топло посрещнати от публиката на 16 града.

Според Николай Василев филмът има свой собствен живот и може би затова с лекота преминава през световните граници. Той вече е селектиран за участия в 28 фестивала в целия свят. Отличен е с 12 награди от Америка, Франция, Индия, Швейцария, Венецуела и Филипините. Последният му трофей е от Swedish International Film Festival, а предпоследната награда е "Златна светулка“ в категорията "Най-добър филм за социална справедливост“ от Cannes World Film Festival.