Централната избирателна комисия е отменила провеждането на местен референдум в Добрич на 27 октомври заедно с парламентарния вот. Решението е публикувано на интернет страницата на ЦИК. 

В него се посочва, че е постъпила жалба срещу назначаването на съставите на секционните избирателни комисии на територията на община Добричка. 

Жалбоподателят твърди, че на проведените консултации няколко политически партии и коалиции не са направили предложения, както и  че  има направени предложения от представители на партии без представителна власт.

Жалбоподателят твърди, че назначените членове на СИК за местния референдум в голяма степен са идентични с тези, назначени в СИК за изборите за народни представители на 27.10.2024 г.

Централната избирателна комисия е отменила предходното решение № 08-МР от 18.10.2024 г. на ОИК – Добричка за назначаване съставите на секционните избирателни комисии на територията на община Добричка за провеждане на местен референдум на 27.10.2024 г. с мотиви, че при произнасянето си е следвало да назначи съставите на СИК, като запази съотношението между парламентарно представените партии и коалиции.