Общинските съветници на Добрич одобриха предложение за промяна и допълнение на предназначението на дългосрочен дълг за реализация на инвестиционен проект "Основен ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Добрич“, предаде репортер на "Фокус".

Добавя се подмяна и на подземна инфраструктура, което ще позволи започване на ремонт на улици, където първо ще бъдат положени нови водопроводи и след това нова пътна настилка. Това включва улиците "Хан Тервел“, "Вардар“ в частта от бул. "Русия“ до ул. "Никола Петков“, ул. "Ген.Колев" -  от ул. "Захари Стоянов“ до бул. "Трети март“, отсечките по улиците "Любен Каравелов“ и "Сан Стефано“ от бул. "3-ти март“ в посока Градски парк. Тези улици и подземната им комуникация са в изключително тежко експлоатационно състояние и ремонтът на пътната настилка е възможен единствено след подмяна на водопроводите.

Въпреки дебатите и доводите на някои общински съветници, че с това предложение ще отпаднат други улици, където пътната настилка се нуждае от ремонт, в заседателната зала надделя мнението, че е по-добре по-малко ремонтирани улици, но качествено, защото по думите на кмета Йордан Йорданов е безсмислено да се асфалтират улици и след това да бъдат разкопавани заради амортизирана подземна инфраструктура.

Жулиета НИКОЛОВА