Стартира възстановяването на църквата "Св. св. Кирил и Методий“ в Свищов. Дейностите благослови лично Великотърновският митрополит Григорий.

Проектът за ремонт на храма получи номинация в конкурса ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 и е разработен от д-р арх. Милен Маринов. Средствата за неговата реализация са осигурени с Постановление на Министерски съвет, с което бяха отпуснати 710 600 лв.

Дейностите предвиждат възстановяване на купола, нов стоманобетонов пояс по фасадата на ниво корниз и отделяне от каменните стени чрез изолационна мембрана, нова подова настилка от каменни плочи. Саниране на изградените по предишен проект стоманобетонни рамки и извършване на възстановяване и усилване на зидарията на тухлените арки и сводове. Проектът включва още ремонт и частично преизграждане по фасадите в местата с пукнатини, както и възстановяване, ремонт и частично преизграждане на покрива. Също така ще се ремонтират и подменят компрометирани елементи на дървената конструкция: стълби, балкон и камбанария, а дървото ще бъде консервирано. Реконструкцията включва още преизграждане на полусферичен таван около купола със стоманени ребра и конструкция, върху която ще се изпълни рабиц и мазилка, връщане на демонтираните стенописи. Ремонт на метални обтегачи, изчистване и анти корозионно покритие. Претърсване на останалата съществуващата конструкция за компроментирани елементи и усилване или замяната им при нужда, и други дейности.