Одобрени са проектите за основен ремонт на четири пътни отсечки в община Велико Търново. С това се похвалиха от местната администрация, предаде кореспондент на "Фокус“. Държавно финансиране ще бъде отпуснато за 9-километровата отсечка между Ресен – Водолей – Дичин и границата с община Павликени; за пътя между Дичин и Русаля; за отсечката от Велчево до разклона с републикански път Дебелец – Плаково – Елена. Последният, но не по важност път е прякото трасе от археологическия резерват Никополис ад Иструм до главен път Русе-Велико Търново.

"За всеки от тези пътища имаме готови проекти с разрешения за строеж. Подали сме ги към МРРБ още в началото на 2022-а година. Сега вече средствата са осигурени като целева субсидия към Бюджет 2024, който ще бъде гласуван на предстоящата сесия на Великотърновски общински съвет в края на този месец“, обясни кметът Даниел Панов.

Преди дни приключи и реконструкцията на общинския път между селата Ресен и Паскалевец. Участъкът е с дължина от 3,3 километра, участъците с компрометирана и увредена настилка вече са преасфалтирани. Средствата са осигурени от общинския бюджет.