Община Велинград е отделила около 6000 лв. за ремонтните дейности, съобщиха от администрацията. “Обновяване на емблематичната баня в Чепино не е правено от около 20 години и състоянието й не е никак добро", коментира директорът на “Спортни имоти и пазари" Георги Минков.

По думите му, женската част от банята вече е ремонтирана и освежена. Напълно е подменен старият, прогнил, метален покрив в отделението с ваните и е монтиран нов от PVC. Фоайето е изкърпено и боядисано наново, сменени и основно почистени са въздуховодите, подмазана и пребоядисана е съблекалнята. Вратите също са освежени.

В отделението с басейна са изцяло подменени рушащите се места за сядане, като са заменени с мраморни. Старите, счупени плочки са частично сменени с нови керамични. Долната част на купола е изкъртена и боядисана, поправено е и осветлението.

Ремонтът, който се извършва от работници на ръководеното от Минков дружество, започна в края на януари и ще отнеме около две седмици. Дейностите се извършват поетапно, за да не се налага прекъсване на работата на ваните и басейна.