В Ямбол успешно завършиха ремонтните дейности на междублоковите пространства на блок 62-ри на улица "Търговска“ и блок 1 на улица "Срем“. Пространствата, които дълго време бяха в лошо състояние, с множество пропадания и труден достъп за автомобили, са изцяло реконструирани. Обновените площи обхващат над 3000 кв. м, с новоизградени около 60 паркоместа, предстои монтиране на ново осветление и полагане на маркировка.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански изрази удовлетворение от успешното приключване на проекта, подчертавайки, че с него се разрешават проблемите с паркирането не само за жителите на тези два блока, но и за съседните. Освен това, е облагородено и пространството зад автобусна спирка в района.

По време на ремонтните дейности е направена интересна находка — зид с диаметър над 3 метра и дълбочина около 4 метра, който се оказва на повече от век. Предстои пълно разкриване на съоръжението, което се оказа по-голямо от очакваното.

Местни жители, запознати с историята на града, твърдят, че на това място преди Освобождението от турско робство, е имало ханове, най-известният по това време е бил "Кольо Димовия хан“,  а съоръжението е било използвано за съхранение на продукти.

Намерението на Общината е находката да бъде реставрирана и експонирана за бъдещи поколения. "Каквото и да е неговото предназначение, си заслужава да се реставрира“, допълни още кметът на Ямбол.

 

Ремонтите в Ямбол продължават, като се работи по изграждането на нови тротоари, ремонт на улици и изграждането на кръгови кръстовища. В комплекс "Георги Бенковски“ предстои облагородяване на междублоково пространство с ново осветление и видеонаблюдение. Проектът ще бъде представен на живущите в района в следващите седмици.