Поредно недомислие от страна на местните власти ядоса великотърновци. Потребител на социалната мрежа Фейсбук алармира за ремонт на ремонта, който се случва в района на жп гарата в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“.

Цялостното пресфалтиране на улицата, която свързва главния път с Ректората на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“, приключи само преди няколко месеца, а от няколко дни там тече нова реконтрукция. Едното платно е разкопано по почти цялото протежение, като там вероятно предстои подмяна на ВиК тръби.

"Като всичко направено през последите години в града!“, гласи един от коментарите под публикацията на разгневения търновец. "Рано или късно ВиК винаги разбира къде има пресен асфалт ...“, шегува се друг потребител, а трети пък дават пример с държави на Запад.

"Фокус“ припомня, че именно тази отсечка бе преасфалтирана като част мащабен инфраструктурен проект, по който се обновиха улици в два квартала - "Света гора“ и "Асенов“. Освен това там бяха направени нови тротоари, нови джобове за съдове за смет, бяха монтирани и нови лампи.

Луиза Транчева