Стотици участници изпълниха в съботния ден площад "Независимост“ и салона на НЧ "Димитър Благоев“ в Добринище на седмия Международен фолклорен фестивал "Шарена стомна 2024".

Курортното градче събра на едно място едни от най-талантливите творци на фолклора, които със своето участие създадоха завладяваща магия от пъстрата палитра на фолклорната ни съкровищница и допринесоха за незабравимата празнична атмосфера в Добринище.

Фестивалната програма включваше: семинар за народни хора, концертна част, фолклорно надиграване, награждаване и много веселие с изпълненията на народните певци Донка Хаджиева, Йордан Николов и Мария Николова.

Всички групи бяха поздравени и наградени с грамоти за усърдния труд от кмета на община Банско, Стойчо Баненски, кмета на град Добринище, Иван Сакарев, зам.-кметовете Магдалана Юсева и Георги Доневчичн, организатора на фестивала Любомир Марянски и общинския съветник Петър Друнчилов.

Фестивалът няма състезателен характер и е с цел да запознае гостите и участниците с фолклора на балканските народи, създаване на нови приятелства и популяризиране на българските костюми, хора и танци.