Рекорден брой средства са заложени в Държавния бюджет за 2024 година за общините в област Кюстендил, съобщи за “Фокус" народният представител Георги Стамов. Предвидените средства са в размер на над   110 милиона лева.  

За Община Кюстендил е подсигурен финансов ресурс в размер на 51 154 млн. лева, а за Община Бобов дол -  31 804 млн. лв. За Бобошево са заделени  6 617 млн. лв. За Община Дупница са предвидени 5 684 млн. лв.

Община Кочериново ще разчита на 2 891 млн. лева, а Община Рила ще получи 10 030 млн. лв. За Община Сапарева баня са предвидени 2 964 млн. лв.

"За първи път нашата област получава толкова средства, при това гарантирани. В Бюджета за следващата година е заложена нова философия за финансиране на проектите в общините. Няма да се раздават пари на калпак, а според проектната готовност на съответната община. Тези средства са заложени в бюджета и са гарантирани и зависи само и единствено от кметовете и тяхната готовност, за да реализират най -добрите проекти в съответното населено място. Лично аз, както и колегите ми положихме много усилия, за да извоюваме тези средства за нашата област", каза Георги Стамов.

Той благодари на министър Асен Василев и останалите му колеги, защото е постигнат голям успех.