Десет нови обекта са включени в раздел "Собствени бюджетни средства“, което налага обсъждане и евентуално приемане от Общинския съвет на актуализация на общинския бюджет и Програмата за капиталови разходи на Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Списъкът с нови обекти включва: реконструкция на вътрешно-разпределителна водопроводна мрежа в кв. "Рилци“ - I етап; изготвяне на инвестиционен проект за въвеждане на енергоспестяващи мерки и редуциране на вредните емисии от сградата на Спортно училище "Г. С. Раковски“ и ученическото общежитие; изготвяне на инвестиционен проект за основен ремонт на улица в кв. "Рилци“; изготвяне на инвестиционен проект за ново улично кръстовище при пресичането на ул. "Иван Вазов“ и ул. "Панайот Хитов“; осигуряване на контейнери за сметоизвозване и на едносекционно гребло за ОП "Комуналстрой“; катафалка за ОП "Обреден дом“; товарен автомобил за ‚Домашен социален патронаж“; специализиран автомобил за лица с увреждания за "КСУ – Палитра“ и автомобил за нуждите на "Социални грижи“.

В Раздел "Дългосрочен дълг“ са включени улици в Добрич, за които предстои възлагане на строителни дейности: основен ремонт на ул. "Захари Стоянов“ (участъка от ул. "Сан Стефано“ до ул. "Стоян Михайловски“); основен ремонт на ул. "Ген. Колев“ (участъка от ул. "Захари Стоянов“ до кръстовището с ул. "България“); основен ремонт на ул. "Каменица“ (участъка от ул. "Бойчо Огнянов“ до ул. "Агликина поляна“); основен ремонт на ул. "Бойчо Огнянов“ (участъка от ул. "Христо Ботев“ до ул. "Каменица“).

Добавени са и дейностите проектиране и упражняване на строителен и авторски надзор на улици. Пълният текст на предложението, внесено от зам.-кмета с ресор "Устройство на територията“ инж. Пенчо Керванов, е публикувано на интернет страницата на местната администрация.

Жулиета НИКОЛОВА