Регионалната библиотека (РБ) "Петко Р. Славейков“ във Велико Търново обяви литературен конкурс за детско-юношеско творчество. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Велико Търново от библиотеката.

Конкурсът е за деца и младежи на възраст от 10 до 14 години, които да са ученици в някое от училищата в областта. Темата, по която те трябва да пишат, е "Моето семейство – най-важното и ценно в тези времена“. Всеки участник има право да представи един кратък разказ до 900 думи, формат А4, шрифт Times New Roman.

Творбите за конкурса трябва да съдържат трите имена на автора; адрес; възраст (навършени години); име и адрес на учебно заведение; телефон и e-mail. Произведенията се приемат на адрес: 5000 Велико Търново РБ "Петко Р. Славейков" ул. Иванка Ботева 2 или на e-mail: prs@libraryvt.com и buzl_dep@libraryvt.com.

Допълнителна информация може да бъде получена на тел. 062/ 648 803.

Награди ще бъдат връчени в категориите за първо, второ и трето място. Творбата на победителя ще бъде публикувана в предстоящо издание заедно с партньори от настоящ проект G-BOOK 2: Европейските тийнейджъри като читатели и творци в полово-позитивни разкази, а на по-късен етап по нея ще бъде създадена артистична проекция от една от страните партньори.

Крайният срок за участие в конкурса е 28 февруари 2022 година.