Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян ще се включи през м. септември с четири изложби в Европейски дни на наследството 2024.

Европейски дни на наследството е съвместна инициатива между Европейския съюз и Съвета на Европа, която води начало си от 1985 г. насам. Тя цели представяне на общоевропейското културно богатство чрез организиране на разнообразни прояви и дейности.

Всяка година има обща тема за всички страни участници, като за 2024 г. тя е "Наследство от маршрути, мрежи и връзки“.

През месец септември в различни отдели на Регионална библиотека "Николай Вранчев" - Смолян ще бъдат подредени 4 тематични изложби. Чрез представеният снимков, документален и художествен материал посетителите ще се запознаят с различни туристически обекти и дестинации в България и Родопите, ще видят достижения на европейското изобразително изкуство.

На 2 септември в отдел "Изкуство“ от 16:00 часа ще бъде открита изложбата "Европейска живопис“.

На 11 септември отново от 16:00 часа в отдел "Заемна за възрастни" ще може да се види изложбата "Природният феномен "Невястата" с легендата от миналото – днес предпочитана дестинация в Родопите“

На 17 септември изложбата "Връзките между Северна Гърция и Средните Родопи в миналото и днес“ ще бъде открита в отдел "Краезнание" в 16:00 ч.

На 24 септември от 16:00 часа в отдел "Читалня“ е откриването на изложбата "Дестинация България – част от непознатата Европа“.