С удоволствие съобщаваме, че Регионалният природонаучен музей – Пловдив добави нови и впечатляващи експонати в своята зала "Бозайници“. Тези уникални попълнения включват:

Хипопотам (Hippopotamus amphibius) – величествен бозайник от семейство Хипопотамови (Hippopotamidae), известен със своите внушителни размери и амфибийни навици.

Алпийски козирог (Capra ibex) – величествен представител на семейство Кухороги (Bovidae), който впечатлява със своите масивни рога и издръжливост на високопланинския терен. Известен още като алпийски козел или ибекс, този вид е символ на алпийската дива природа.

Черна антилопа (Hippotragus niger) – грациозен и елегантен бозайник от семейство Кухороги (Bovidae), който обитава гористите савани на Източна и Южна Африка. Нейната черна козина и изящни рога я правят една от най-забележителните антилопи.

Експонатите са придобити със собствени средства на музея от лицензирано студио за дермопластика в Австралия. Благодарение на високата посещаемост и подкрепата на нашите посетители, ние непрекъснато инвестираме в обогатяване и развитие на експозицията. Това ни позволява да представяме все по-нови и интересни видове животни и растения, създавайки по-богато и вълнуващо музейно преживяване.

Каним всички любители на природата и животните да посетят Регионалния природонаучен музей – Пловдив и да се потопят в магията на далечни и екзотични региони. Нашите нови експонати Ви очакват, за да разкрият пред Вас тайните на дивата природа и да Ви запознаят отблизо с удивителния свят на животните.