Петъчният ден бе наситен със събития за най-малките жители и гости на Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Детски анимации, част от програмата на "Празници в Долината на тракийските царе" забавляваха малчуганите в парк "Тюлбе". Те включваха спортни активности и демонстрации по борба със съдействието на клуб по борба "Казанлък", както и демонстрации по карате, съвместно със спортен клуб "Шори Доджо".

Детската публика имаше възможност да се включи и в урок по Зумба, воден от треньора Гергана Начева. Фотосесия за деца "Светът на траките" даде възможност празничният 6-ти септември да бъде запечатан във времетo.

Детската програма завърши подобаващо с представление от репертоара на Общински театьр "Любомир Кабакчиев"- "Вълчо от приказките". През това време, в Исторически музей "Искра", малки приключенци влязоха в ролята на "археолози", с творческото ателие "Млад археолог". В него те имаха възможност да научат повече за живота и бита на траките и да се запознаят с богатото тракийско наследство.