Рецидивист от Ихтиман открадна кран, оставен в близост до изкопни работи. Това е само една от четирите кражби, извършени за последното денонощие. Извършителите на престъпленията са разкрити, съобщиха от ОДМВР-София. 

При един от случаите рецидивист от Ихтиман отнел противозаконно кран, оставен в близост до изкопни работи. Той направил пълни самопризнания и предал доброволно инкриминираната вещ. При другия случай 33-годишен мъж от с. Гурмазово отнел от магазин в Божурище алкохолни напитки на обща стойност 128 лева. При втория случай 

След постъпил сигнал за извършена кражба на зарядно устройство от търговски обект в Елин Пелин служители на районното управление в града бързо издирили автора на престъплението – 57-годишен софиянец.

Сигналът за четвъртото престъпно посегателство постъпил от жител на Пирдоп, който съобщил за липсата на велосипед от общата част на блока му. Служителите на реда бързо влезли в дирите на извършителя. 34-годишният пирдопчанин предал доброволно отнетия велосипед и той бил върнат на собственика.

Материалите по четирите случая са докладвани в компетентната прокуратура.