Обвинение за кражба на алкохол и кафе от магазин във Велико Търново е повдигнато на 41-годишен мъж от старата столица. От Областна дирекция на МВР припомнят, че посегателството е извършено на 15 февруари.

В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че от обекта незаконно са били иззети 4 бутилки уиски и 2 кутии кафе. От проведените процесуално следствени действия е установено, че извършител е 41-годишен местен познайник на полицията, с 33 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. След доклад на материалите в прокуратурата, вчера той е привлечен, в качеството на обвиняем. Задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на случая продължава.

През денонощието полицаите от областта са разкрили и други две кражби. За броени часове е хванат 38-годишен мъж, който откраднал оградна мрежа на стойност 600 лева от имот в село Церова Кория. Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Служители на реда от Горна Оряховица пък разкриха кражба, извършена на 3-ти март от жилище в село Драганово. Автори на престъплението са двама мъже на 40 и 46 години от същото село, известни на полицията и осъждани. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Полицаи от Павликени пък разследват незаконното отнемане на около 20 литра дизелово гориво от резервоара на товарен автомобил. По случая е започнато досъдебно производство.