Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“, по отношение на 49-годишен кюстендилец, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. Мъжът е привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за убийство - престъпление по чл. 115 от НК, за това, че на неопределена дата  през месец ноември 2023 г., в апартамент, в кв. "Запад“ на град Кюстендил,  умишлено е умъртвил Л. К. на 56 години.

Съдът счете, че на този ранен етап от разследването е налице обосновано подозрение за съпричастност към деянието, което е тежко умишлено престъпление по смисъла на НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“ не по- малко от 10 години. Окръжен съд намира, че е налице е реална опасност да се укрие. Обвиняемият е осъждан, включително и за престъпления против личността- причинени две средни телесни повреди.

Определението, с което по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3- дневен срок, считано от днес.

От пресцентъра на Прокуратурата допълниха, че са проведени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие, следствен

експеримент. От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан,

в това число и за престъпление срещу личността – причиняване на телесна

повреда.