Разумно планиране и разходване по приоритети на бюджетни средства е един от трите основни приоритета в работата на Община Добрич през тази година. Това заяви временно изпълняващата зам.- кметът "Финанси и общинска собственост“ Добринка Стоилова, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Вслушване във волята на гражданите е водещ принцип на работа в сегашната администрация.

В резултат на това през 2021 г. е направен ремонт на ул. "Иван Вазов“ и на тротоарите към нея, рехабилитирани са улици и тротоари в различни части на града, осигурени са средства за улична маркировка, предвидени са средства за нова ограда и съоръжения за игра за Детска градина "Приказен свят“. Всички тези дейности са изпълнени предложения от публичните обсъждания през изминалата година. В резултат на гъвкавост в управлението на публичните средства през 2021-ва е отчетено преизпълнение на собствените приходи.

През месеците октомври и декември общинският бюджет е актуализиран като увеличението на собствените приходи е с 2 479 300 лв. Другите два основни приоритета са ефективно управление на общинските средства и постигане на условия за развитие на конкурентоспособна икономика, основана на прозрачно управление и ясни правила.



Жулиета НИКОЛОВА