По няколко случая на умъртвени кучета и котки работят полицаите в област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Последният такъв е заявен в Районно управление – Дупница. Досъдебното производство е за причиняване на смърт на гръбначно животно – убита котка е намерена в контейнер в града. Вече е уведомена и прокуратурата.   

В Районно управление – Кюстендил е образувано досъдебно производство за причинена смърт на две безстопанствени кучета – открити са в междублоково пространство в квартал "Бузлуджа“.  След извършен оглед на място, животните са предадени на Областна дирекция по безопасност на храните.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в Районно управление - за притежание на наркотично вещество и умъртвяване на куче. При извършване на специализирани полицейски действия след подаден сигнал за простреляно куче в село Слатино, полицаите установили съпричастност към деянието на 82-годишен мъж от селото, последвало е претърсване в имота му в условията на неотложност – открити и иззети са въздушна  пушка , 4 ловни патрона и 1655 грама канабис в полиетиленов плик. Видът на сухата листна маса е установен с полеви наркотест. 83-годишният е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.