Незабавна корекция на подхода в обновеното кръгово кръстовище при "Беляковско шосе“ във Велико Търново разпореди кметът Даниел Панов. До нареждането се стигна, след като будни граждани публикуваха клипове в социалната мрежа Фейсбук, на които се вижда, че автобусите трябва да правят по няколко маневри, за да завият от бул. "България“ към ул. "Полтава“, предаде кореспондент на "Фокус". Малко след това от местната администрация направиха експеримент със сметосъбиращ камион, който оказа се също не може да премине. От Общината акцентираха, че пробата не е предизборен трик, а е извършена, за да не се стига до нови проблеми. Коментарите на жителите на града, публикувани във Фейсбук, обаче са по-скоро негативни.

"Фокус“ припомня, че в района тече мащабен ремонт, чиято идея е да облекчи трафика.

"Разширяването на подхода ще бъде съобразено с автомобилопотока, ще бъдат проверени и преценени всички проектни параметри“, уверяват още от Община Велико Търново.

Средствата, които ще бъдат вложени в промените, ще са изцяло за сметка на фирмата-изпълнител на дейностите.

Различните етапи от реализирането на проекта – проектиране и изпълнение, са обстойно проверявани и анализирани и ако бъдат установени проблеми, отговорните лица ще представят подробен план за отстраняването в рамките на срока на договора.