Започна премахването на проблемните сгради на улица "Даме Груев", които пречат за довършването на ремонта на улицата, видя на място репортер на "Фокус".

Постройките бяха обилно полети с вода от уличния хидрант, за да не се вдига прах при разрушаването им. Багерът пристигна около 11 часа. Първо трябваше да направи пътека, за да стигне до обекта, тъй като под недовършеното пътно платно минава много подземна инфраструктура, включително и газопровод. Човката на тежката машина се заби в покрива на едноетажната сграда на номер 25. След разрушаването й ще се пристъпи към събаряне и на долепената до нея двуетажна сграда със стълбищна клетка. 

Премахване на проблемните постройки на "Даме Груев" 25 се извършва от "ГАП - 07" ЕООД. Фирмата бе избрана за дейността след обществена поръчка, обявена от район "Южен".

Другата сграда - на ъгъла на улиците "Даме Груев" и "Тодор Александров", която се води на административен адрес "Тодор Александров" 29, ще бъде премахната следващата седмица. За събарянето е избрана фирма "ЦИД - Атлас" ООД.