Изпочупени пейки, надраскани информационни табла и на много боклук се натъкна репортер на "Фокус" при разходката си на Сахат тепе. 

Изненадите започнаха още при първите стъпки по алеята. Таблото, което трябва да съобщава на пловдивчани и гости на града какво ще видят по-нагоре при разходката си, бе грозно изрисувано и надраскано с графити и от двете страни. 

Сравнително новите кошчета за боклук бяха празни, но също с нарисувани надписи по тях. 

Репортерът ни реши да седне на пейка на своеобразната тераса в подножието на часовниковата кула, но също удари на камък. 

Едва две-три пейки бяха здрави и в цялост. Повечето от тях бяха със счупени, а около тях е осеяно с хвърлени фасове и празни бутилки от различни напитки. 

Фонтанът в центъра на Сахат тепе също е бе мръсен и непочистен, но пък дърветата около него бяха прилежно отрязани скоро. 

Разбира се, разходката из тепето достигна и до Часовниковата кула. Там положението не бе много по-различно. Информационните табла отново са прилежно надраскани. 

Множеството непочистени листа, вероятно останали от миналата есен, сухите треви, храсти и боклуци само допълват грозната гледка на намиращото се на 200 метра от Главната място.

Преди броени дни в подножието на тепето бе открита алея, носеща името на твореца Милчо Левиев. При откриването й местните власти обявиха, че имат грандиозни планове за развитие на Сахат тепе. 

Сигурни сме, че след време мястото ще бъде прекрасен притегателен център за любителите на джаза и изкуството, а дотогава се надяваме да почистят и да го направят приветливо място за хората.

На място репортерът ни се натъкна на празни кашони и постлани места за сън. Тази година рискът от пожари е висок и се надяваме някой посетител да не изхвърли фаса си на неправилното място и да предизвика поредния огнен ад на територията на област Пловдив.