Машини и съоръжения на стойност 380 000 лева от фалирал завод за олио в Първомай се разпродава от частен съдебен изпълнител, видя Plovdiv24.bg в информационния регистър на камарата.

След като в няколко публикации на "Фокус" Ви информираме за продажбата на фабриката, сега е ред и на оборудването за производството.

Конкретно става въпрос за линия за разфасоване на олио в бутилки от РЕТ:

- линейна дозираща машина с 8 бр. дозатори; 

- затварящ модул;

- етикетираща машина;

- тунел за термосвиваемо фолио;

- транспортьор плочков обединяващ.

Система за захранване с олио:

- помпа;

- тръбна система;

- филтър и арматура

Към системата е и вертикален резервоар за 6 тона, 25 тона,  35 тона, 65 тона

В оборудването, което се продава има и елеватор, лющачна сепарираща машина, винтов транспортьор,  валцова мелница, пекач за надробените ядки, филтър за нерафинирано олио, филтър за рафиниране, филтрираща с-ма, кристализатор, охладителна с-ма, резервоар за подпочвена вода, система за обработване на димни газове, везна автомобилна стационарна до 60 тона.

Заводът за производство на олио е на фирма "Макри 7" ЕООД, срещу която е заведено дело заради неизплатени две ипотеки към Обединена българска банка на стойност 400 000 лева и 1 200 000 лева. Има и наложени тежести под формата на запор от ЧСИ Петя Николова.

Началната цена, от която ще започне наддаването, е 90% от началната цена по първата публична продан, която ще започне на 16 август, а новият собственик, а има такъв, ще бъде обявен на 17 септември.