В края на август предстои IX-то издание на Международния форум "Българско наследство", който традиционно се провежда в Балчик. Програмата на форума включва разнообразни събития, това съобщи неговият директор Маруся Костова, предаде репортер на "Фокус"

На 24 август в 17:00 ч. в Туристическия информационен център (ТИЦ) "Мелницата" ще бъде открита гостуваща изложба на Националния музей "Васил Левски" в Карлово. В първия ден програмата ще продължи в 17:30 ч. с поднасяне на венци и цветя на паметниците по ул. "Черно море" в Белия град и дефиле на участниците във фолклорния концерт, с който от 18:30 ч. в Народно читалище "Паисий Хилендарски 1870" ще бъде официално открит международният форум. 

На 25 август от 9:00 до 17:00 ч. в читалището ще се проведе фолклорен конкурс. На следващия ден - 26 август, в 11:00 ч. е началото на конференция, посветена на Васил Левски, с водещ проф. Пламен Митев от СУ " Кл. Охридски". Мястото е ТИЦ "Мелницата. Отново там в 17:00 ч. ще започне друга конференция за етнологията на българите. Водещ ще бъде доц. д-р Елена Рацеева от Кишиневския университет, Република Молдова.

Жулиета НИКОЛОВА