На 22 август 2024 г. (четвъртък) от 10:00 ч. в спортна зала "Септември" в Разлог ще се проведе приобщаващо спортно събитие, под мотото "СОП, Спорт, Самбо за развитие", съобщават от Общината.

Инициативата е насочена към развиване на общодвигателните  качества при деца със специални образователни потребности (СОП), чрез активното участие на техните  родители.

Специален гост на събитието ще бъде треньорът по самбо за деца с аутизъм, Емил Нешев (Бате Емо). Той ще представи ценностите и принципите на училището за родители на спортен клуб "СОП, Спорт, Самбо за развитие", акцентирайки върху насоки за поведение, изисквания към детето, подходящи методи на общуване и начини за подобряване на битовата среда.

Участие ще вземат и представители на "Академия Пирин" и "БГ и спорт за всички" – треньори, кинезитерапевти и родители с целенасочено образование в Националната спортна академия.

Събитието се организира от спортните клубове "Академия Пирин - Спорт за всички", "СОП, Спорт, Самбо за развитие" , "БГ и спорт за всички", Фондация "Ан-Бо", с  любезюното съдействие на Община Разлог.

За всички желаещи да се включат – може да заявите на място, без такса за участие.