Разкрити са извършителите на три кражби в Софийско, съобщиха от ОДМВР-София. На 7 март в РУ-Сливница е постъпил сигнал от управител на магазин в града, че около 14 часа две момичета са откраднали дамско палто и блуза. Последвали незабавни оперативно-издирвателни действия, в рамките на които полицейските служители разкрили извършителките. Непълнолетните признали за стореното и предали отнетите дрехи, които били възстановени на управителя. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

Собственик е сигнализирал в РУ-Самоков на 7 март за извършена кражба на кабели за електрическа инсталация от комплекс в с. Маджаре. Полицейските служители реагирали незабавно и съвсем скоро разкрили авторите на престъпното посегателство – двама мъже от същото село. Инкриминираните вещи също са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Извършител на кражба е разкрит и от ботевградските полицаи. След получен сигнал за отнети капаци на шахти от индустриалната зона служители на районното управление бързо издирили автора на престъпното деяние. Ботевградчанката направила пълни самопризнания, а отнетите вещи са намери и възстановени на собственика. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.