Канабис, марихуана и амфетамини иззеха при девет различни проверки полицаи от Великотърновска област. Акцията се е случила в рамките на 24 часа в края на миналата седмица, предаде кореспондент на "Фокус“.

Във Велико търново и Свищов са иззети канабис и марихуана, съответно от 23-годишен осъждан мъж и 26-годишен мъж, като по двата случая са образувани бързи производства.

В Павликенско пък иззеха от 18-годишна наркотичен чай, срещу която също има заведено бързо производство.

В село Първомайци разкриха инсталация за отглеждане на канабис, разположена в мазата на 26-годишен местен жител. От него са иззети още четири грама канабис, както и цялото оборудване, което включва термохидроизмервателна станция, осветителни тела, въздушен филтър и таймери. Намерени и отнети са още три саксии с рокха почва и отрязани стъбла. По пода са установени остатъци от растителна маса, която при направен полеви наркотест реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

23 растения от рода на конопа и 339 грама марихуана пък са открити у великобританец, живеещ в село Хотница. 59-годишният мъж, продължително пребиваващ у нас, е задържан за 24 часа.

Канабис и марихуана са иззети още от имот в Долна Оряховица /450 грама и седем растения от рода на конопа/, в друг имот в същия град /четири грама канабис/, в Бяла черква /канабис и амфетамин/ и във Велико Търново /три грама канабис/.