В годината на Райна Кабаиванска OPERA OPEN 2024 завършва с Гала, в нейна чест на 15-ти септември. Заедно с 90-годишната прима на сцената ще се качат звездите на нейните международни майсторски класове, които вече градят успешна кариера. За представлението, което пловдивчани очакват, и за новия творчески сезон на Пловдивската опера в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" днес сме поканили да ни разкаже един италианец, който от години живее в България и по-точно в Пловдив. Той е артистичен директор на Опера Пловдив и се казва Лучано ди Мартино.  

В предаването ще ви поканим и на туризъм, но не какъвто и да е, а туризъм по духовни маршрути. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да присъстват на следващите четири "Духовни маршрути в Пловдив “, които ще се проведат през месеците септември и октомври.

Проектът е финансиран от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" от 14.00 до 15.00 часа, от понеделник до четвъртък, на честота 89.9 MHz. Повторението е същите дни от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.