с. Гецово Село Гецово ще е домакин на "Фестивал на веселието" през следващата седмица. Културно-развлекателното събитие с музикално-артистична програма, атракции, заведения за хранене и търговски обекти се организира по предложение на "Арабела Арт"ЕООД в периода 5-8 май на централния площад в Гецово, съобщиха от община Разград. Музикалната програма започва в 18,00 ч. и в четирите вечери, включва изпълнения на местни самодейни състави, както и различни във всеки от дните гостуващи изпълнители: Дара, Бриана, Мария и Магдалена Филатови и Данна.

Във връзка с провеждането на събитието се въвежда промяна в организацията на движението в района. За периода от 10,00 ч. на 5 май до 13,00 ч. на 9 май се преустановява движението, престоят и паркирането на ППС по ул. "Добри Чинтулов" покрай парка в селото до кръстовището с ул. "Антон Страшимиров" и ул. "Патриарх Евтимий" в участъка от кръстовището с ул. "Иван Вазов" до кръстовището с ул. "Антон Страшимиров" за разполагане на сцена, атракции, заведения за хранене и търговски обекти. Движението ще може да се осъществява по обходен маршрут – ул. "Патриарх Евтимий", ул. "Антон Страшимиров", ул. "Георги Дамянов" и обратно.

Във връзка с провеждането на вечерните концерти за времето от 17,00 до 22,00 ч. в четирите дни – от 5 до 8 май - се преустановява движението, престоят и паркирането на ППС по ул. "Иван Вазов" в участъка от кръстовището с ул. "Патриарх Евтимий" до кръстовището с ул. "Георги Дамянов" като обходният път за движение е: ул. "Иван Вазов", ул. "Патриарх Евтимий", ул. "Марица" и ул. "Георги Дамянов", ул. "Иван Вазов" и обратно.

По време на концертната програма паркирането в района се извършва в двора на закритото ОУ"Иван Вазов", както и от дясната страна по посока на движението на съседните улици: "Иван Вазов", "Георги Дамянов", "Бели Лом" и други.