28 януари - Денят на Разград. На тази дата се честват 146 години от Освобождението на града от османско робство.

Празничният 28 януари започна с тържествена света литургия и заупокойна молитва за загиналите руски воини и български опълченци за Освобождението на Разград. Тя бе отслужена в църквата "Св. Николай Чудотворец“ от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в съслужение със свещеници от Разградска духовна епархия.

Преди обед имаше и детско парти "Честит рожден ден“. На него в Общинския културен център подаръци получиха 28-те деца, родени на 28 януари, които по традиция стават кръщелници на кмета на Община Разград Добрин Добрев, както и шестимата тризнаци, които живеят в Разград със семействата си.

От Синдикалния дом тръгна празнично шествие по повод Деня на Разград. То беше водено от военни икони, които бяха въведени в Мавзолея-костница. Шествието премина по пешеходната зона на бул. "България“ и завършва на площад "Възраждане“. Там беше и тържествената част на отбелязването на Деня на Разград с приветствия от официалните гости сред които кметът на града и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Програмата ще включва и изпълнения на Капански ансамбъл-Разград, ще завърши с ритуал за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница и Паметника на Свети Георги и празнични илюминации.