46 специализирани операции са проведени в рамките на Акция "Зима“ на територията на област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Акцията стартира на територията на страната на 15 ноември и се проведе в три етапа – до 15 декември. 

Първият етап бе насочен към водачите на велосипеди, превозни средства с животинска тяга, индивидуални електрически превозни средства, селскостопанска техника , вторият – пешеходци, водачи  и пътници за толерантност на пътя, а третият – към безопасно шофиране през зимата и техническа изправност на превозните средства.

Общо проверените пътни превозни средства в рамките на акцията са 3616, от тях 210 са товарни автомобили, пътните превозни средства с животинска тяга – 6, 10 велосипедисти, а констатираните неизправности са 38.

За установените нарушения са съставени 183 акта, наложени са 357 глоби с фиш.  Изготвени и изпратени са 7 предписания до местни структури за подобряване на улично осветление и отстраняване на недостатъци на пътните настилки, сигнализация с пътни знаци и маркировка. 2 от тях са изпълнени.