Рано днес сутринта 92-те машини предназначени за гласуване в община Видин тръгнаха обратно към столицата. Това съобщи за "Фокус“ председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) – Видин Даниел Боянов. Той допълни, че в момента по график започна разнасянето на изборните книжа до всичките 130 избирателни секции в общината. Представители на секционните избирателни комисии (СИК) получават чувалите с книжата, от които предварително са извадени  машинните ролки, след като стана ясно че ЦИК е взел решение да не се гласува машинно.

В община Видин, която е най-голямата община в областта,  получените бюлетини за избор на кмет на община и на общински съветници са по 60 000 бр. те трябва да са достатъчни, при така създалата се ситуация и да стигнат, избирателите да упражнят вота си, каза още Боянов. В 21 населени места ще се избира и кмет на населеното място и доставените бюлетини за техния избор, в зависимост от избирателите, варира от 1800  бюлетини за град Дунавци, 1000 -бюлетини за село Градец, 900 броя за с. Покрайна, до най-малко по 200 бюлетини за селата Дружба, Каленик, Майор Узуново, Търняне и Жеглица.

За вота утре във Видинска община са сформирани общо 130 СИК - 120 постоянни, 2 в лечебни заведения и домове и 8 подвижни, допълни председателят на ОИК-Видин.