Районният съд в Кюстендил постанови условни присъди за петима граждани, опитали се незаконно да преминат границата. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Районния съд в града. Става въпрос ча мъже, което са на възраст от 24 до 27 години. Четирима от тях са от Кралство Мароко, а един от Тунис.

Районен съд – Кюстендил е одобрил споразумения, постигнати между прокуратурата и защитата на петимата мъже, които са се признали за виновни в това, че в района на местността Славчето, село Киселица на община Трекляно, са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Обвиняемите, които са на възраст между 24-27 години, са неосъждани и са с карти на чужденец, валидни до различни дати през месец март 2022 година.

Те ще изтърпят наказания "лишаване от свобода“ за срок от по 3 месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години, както и "глоба“ в размер от по 100 лв. Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Венцеслав ИЛЧЕВ