За първи път жителите на "Изгрев" имаха възможност да гледат лятно кино в своя район. Успешният формат "Кино под звездите", представи пред множеството, събрало се в реновирания парк “Тинтява", нашумелия български филм “Чалга".

Мероприятието се организира и финансира от районната администрация на “Изгрев" и предизвика голям интерес сред жителите на трите квартала. Ето какво написа по този повод районният кмет д-р Делян Георгиев в личния си профил във Facebook:

"С интерес изгледах прожекцията, с участието на Цветелина Стоянова - “златното момиче", което опита да сложи край на земния си път в реалния живот през 2016 година. Същият ден бях на смяна в ЦСМП - София. Получихме от централата 112 сигнал за паднала от шестия етаж жена. Като началник на дежурната бригада, разпоредих незабавно реанимационен екип да потегли за местопроизшествието. Колегите се справиха брилянтно с поставената задача, и благодарение на бързата и професионална помощ, Цвети бе спасена. Сега с радост я видях на големия екран. Животът е красив, безценен дар…

“Кино под звездите" в район “Изгрев" продължава и тази вечер, когато отново в градинката на КАТ от 21:00 часа, пред публиката ще бъде представен филмът на талантливия режисьор и сценарист Валери Йорданов -“Шекспир като улично куче".

Вход свободен! Заповядайте, заедно да се насладим на прожекцията".