Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с признание на вината, по силата на което на 22-годишен младеж бе наложено условно наказание за извършен от него през м. януари миналата година грабеж над жена, съобщиха от съда. Подсъдимият бе осъден на една година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.



Самото престъпление е осъществено рано сутринта на 29 януари 2021 година. Жертва на посегателството станала жена, която докато вървяла по тротоара на бул. "Владислав Варненчик“ в централната градска част, при разминаване с подсъдимия била нападната от него. Веднага след като я подминал 22-годишният младеж се обърнал, ударил я по главата и издърпал носената през рамото ѝ чанта, с наличните се в нея портфейл, мобилен телефон, лични документи, банкова и здравна карти. Пострадалата се опитала да задържи чантата, но не успяла, а нападателят побягнал и се скрил в съседните на булеварда улици. Общата стойност на отнетите при грабежа вещи възлиза на близо 240 лева.



Младежът е с чисто съдебно минало. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалата. В тежест на подсъдимия остават направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.