Богата програма, изпълнена с културни и образователни мероприятия е организирана от район "Тракия" за септември. В тази връзка кметът на район "Тракия" Георги Гатев проведе срещи със зам.-кмета по сигурността Ангел Славов, началника на 5 РУ Иван Петков и началника на "Общинска полиция" Тодор Боюклийски.

Първото голямо събитие е бирен фест в парк "Лаута" от 13 септември до 15 септември. То е финансирано през бюджета на район "Тракия", като средствата бяха отпуснати от Общински съвет – Пловдив. Мероприятието ще бъде със свободен вход, като се предвиждат множество рок концерти, целодневни игри, спорт и забавления, улично изкуство и специални фуд кортове.

По време на срещата за мащабното събитие Георги Гатев и началниците на охранителните звена са начертали мерки за безпроблемното му протичане, спазване на обществения ред и безопасността на гражданите.

Второто голямо събитие ще се проведе на 22 септември от 9:00 до 15:00 часа. То е във връзка с Европейския ден без загинали на пътя. На него ще се изложат редки американски автомобили, като ще се правят демонстрации за безопасно движение по пътищата. В него ще се включат Съюза на българските автомобилисти, пожарната и полицията. Организатори заедно с район "Тракия" са и American cars and coffee Plovdiv. По време на събитието ще бъде за кратко затворено движението на бул. "Освобождение" пред магазин "Кауфланд", където ще се проведе събитието.

"На срещите коментирахме, както безопасността на гостите на събитията, така и най-добрата организация на движението, за да не затрудним придвижването на хората в район "Тракия". Сигурен съм, че двете събития ще предизвикат голяма интерес не само сред тракийци, но и всички пловдивчани", заяви Георги Гатев.

Третото събитие през септември ще се проведе на 29 септември, като то е насочено към най-малките и е с образователна цел. Двете най-големи рециклиращи компании в Пловдив "Марица полимер" ООД и "Холц" ООД в партньорство с "Комсед" и район "Тракия" ще направят модерен прочит на приказката на Елин Пелин "Сливи за смет". Този път ще се дават нови играчки срещу смет – непотребни и стари пластмасови играчки.

Идеята е децата да разберат за смисъла от разделното изхвърляне на отпадъците, както рециклирането на пластмаса и процесите, които я превръщат отново в нов продукт. Събитието ще се състои в парк "Лаута" от 10:00 часа на 29 септември.