Приключи обновлението и реконструкцията на съществуващата детска площадка, ситуирана в дворното пространство между жилищни сгради, с административен адрес ул. "Буная“ № 29А в район "Оборище“, съобщиха от районната администрация . Площадката бе обновена с нови съоръжения, настилка и паркова мебел, разположени на площ 170 кв. м. като е проектирана за деца от 3 до 12 годишна възраст.

Разполага с 6 броя нови съоръжения за игра: двойна люлка, къщички CKD, въртележка, клатушка, катерушки, пясъчник. Запазени са наличните 12 броя пейки с облегалки, 2 броя кинетични пейки и 7 броя пейки без облегалки. Съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12 януари 2009 г. за Условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра към Закона за устройство на територията, 50% от заниманията да са достъпни и за ползватели с увреждания.

Децата са нашето бъдеще и сме длъжни да им осигурим приятно място за игри и забавления, където да прекарват свободното си време, коментира кмета на района Николай Александров. Площадката е дарение от "Феърплей Интернешънъл“ АД.